F-35-contract van 40 miljoen euro voor Fokker

Geplaatst op 19 juni 2013 | Dossier: Economie & werkgelegenheid | Het project | Samenwerking |

Printen Mailen

Van onze redactie

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin heeft Fokker een nieuwe opdracht gegeven voor het bouwprogramma van het gevechtsvliegtuig F-35 Lightning II.

Tijdens de Paris Air Show werd vandaag (19 juni) het contract tussen Lockheed en Fokker getekend in aanwezigheid van minister Henk Kamp van Economische Zaken. Het betreft een opdracht voor de levering van elektrische systemen en bedrading ter waarde van 40 miljoen euro. Fokker werkt al sinds 2002 samen in het ontwikkelingsprogramma voor de F-35. De opdracht levert Fokker Elmo voor 150 mensen werk op.

Hans Buthker, COO van Fokker Technologies en directeur van Fokker Elmo, is blij met het nieuwe contract. “Het onderstreept de Nederlandse participatie in het F-35-programma. Het gaat om werkgelegenheid, kennis en innovatie.”

Met Pratt & Whitney, de Amerikaanse bouwer van de motor voor de F-35, tekende Fokker ook vandaag in Parijs een zogenaamde letter of intent om te onderzoeken of bepaalde onderdelen van de motor(uitlaat) bij Fokker vervaardigd kunnen worden. Mocht dit onderzoek uitmonden in contracten dan kan de waarde er van oplopen tot 1 miljard euro. Pratt & Whitney leverde onlangs de 100e motor voor een F-35 bij Lockheed Martin af.

 

 

Lees meer over:

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers