JSF-draai PvdA verkiezingsretoriek

Geplaatst op 4 juli 2012 | Dossier: Economie & werkgelegenheid |

Printen Mailen

Bron: http://nos.nl/artikel/391237-jsfdraai-pvda-verkiezingsretori...

Producent van vliegtuigonderdelen Stork noemt het PvdA-plan om te stoppen met de JSF verkiezingsretoriek. Volgens topman Vollebregt lijkt het erop dat de PvdA kiezers wil trekken met dit standpunt. “Op dit moment wordt er geen besluit genomen over de JSF. Dat heeft de Tweede Kamer vier jaar vooruitgeschoven”, zegt Vollebregt.

Vollebregt zegt dat het argument van kostenoverschrijdingen van de PvdA niet klopt. “Nederland heeft zich ingekocht voor een miljard en dat hebben we ook al terugverdiend. Alle overschrijdingen van het ontwikkelbudget zijn voor de Amerikanen.”

Kennis

Met de PvdA is er nu een Kamermeerderheid tegen de aanschaf van de JSF als vervanger van de F16. Volgens Vollebregt is die politieke draai niet goed voor de geloofwaardigheid van Nederland.

Meedoen aan het JSF-project levert veel werkgelegenheid en kennis op, zegt Vollebregt. Hij is bang dat opdrachten die met de ontwikkeling en de bouw van de straaljager te maken hebben niet meer in Nederland terechtkomen en dat Stork werk misloopt.

Lees meer over:

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers