NIFARP bijeen op vliegbasis Volkel

Geplaatst op 5 juni 2015 | Dossier: Economie & werkgelegenheid | Het project |

Printen Mailen

Op de vliegbasis Volkel vond donderdag 4 juni de jaarlijkse NIFARP-ledendag plaats. Door diverse sprekers werden de leden geinformeerd over het F-35-programma. Er waren presentaties van het ministerie van Economische Zaken, de Defensie Materieel Organisatie, het Joint Project Office F-35, Lockheed Martin en Pratt & Whitney.

De F-35 ligt op koers, was de boodschap. Er vliegen 120 toestellen die met elkaar ruim 33.000 vlieguren hebben gemaakt. Aan het einde van dit jaar rekent Lockheed Martin er op 150 toestellen te hebben afgeleverd. Eind 2020 moeten er wereldwijd 600 F-35’s  vliegen. Het programma biedt volgens NIFARP-voorzitter Michiel van der Maat “veel kansen” voor Nederlandse bedrijven, zowel in productie als in onderhoud.

Na de lunch brachten de NIFARP-leden een bezoek aan het opleidingsdock van de vliegbasis Volkel. Hier traint men mbo-studenten en aankomende techneuten in het onderhoud van de F-16 en het aanbrengen van verschillende munitie. Op Volkel is voor dit doel onder andere de J-229 ‘sleutelkist’ in gebruik, die is gespoten in het kleurenschema van het F-16 prototype 80229.

Foto: Riekelt Pasterkamp

Lees meer over:

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers