Woensdrecht en Hoogeveen blij met F-35

Geplaatst op 18 september 2013 | Dossier: Economie & werkgelegenheid | Het project |

Printen Mailen

Van onze redactie

De gemeenten Woensdrecht en Hoogeveen zijn blij met het besluit van de regering om de F-35 aan te schaffen. De burgemeesters van beide gemeenten komen aan het woord in BN DeStem en bij RTV Drenthe. Hier volgen de berichten:  

WOENSDRECHT – Met de JSF als definitieve opvolger van de F16 gaat in de gemeente Woensdrecht de vlag uit. Burgemeester Franzel noemt het Defensie-besluit van levensbelang voor zijn gemeente als ‘Europese hotspot in de vliegtuigindustrie.’

“Dit verzekert ons van werk en ik verwacht ook groei. Als de Joint Fight Strikers vanaf 2019 komen, moet Woensdrecht als onderhoudslocatie helemaal klaar zijn. Nederland koopt dit vliegtuigtype, maar ook Noorwegen en wie weet welke landen nog  volgen. Dan zakt de prijs per stuk, worden er misschien nog meer verkocht, levert het misschien nog meer werkgelegenheid voor deze regio op. En je wordt nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor andere bedrijven in de luchtvaartindustrie”, kijkt Franzel in de toekomst.

Rondom de vliegbasis Woensdrecht zijn nu drieduizend arbeidsplaatsen gemoeid met de luchtvaart. Op de basis zelf betreft het tweeduizend mensen die betrokken zijn bij het logistiek centrum, de opleidingen en de meteorologische groep. Bij de bedrijven Fokker Services en Fokker Elmo werken ongeveer duizend mensen aan onderhoud, modificatie en ombouw van vliegtuigen en de fabricage van bekabeling.

Beide Fokker-bedrijven hebben de afgelopen jaren al meegeholpen aan de ontwikkeling van onderdelen voor de Amerikaanse Joint Strike Fighter, officieel de F-35 Lighting II. Zowel Fokker als de overheid investeerden daarin fors.

(bron: BN DeStem, 17 september 2013)

 

HOOGEVEEN – Blijdschap in Hoogeveen nadat vandaag officieel bekend is geworden dat er 35 Joint Strike Fighters worden aangeschaft. Nederland heeft al twee testtoestellen.

De aanschaf betekent goed nieuws voor Fokker in Hoogeveen, dat onderdelen van het gevechtsvliegtuig maakt. Fokker-directeur Rob Goossens verwacht dat het aantal banen bij Fokker daardoor verdubbelt tot meer dan zeshonderd. Hij is blij dat na jaren van onzekerheid er nu duidelijkheid is.

Ook burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen reageert opgetogen op het nieuws.

(bron: RTV Drenthe, 17 september 2013)
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/blijdschap-hoogeveen-over-komst-jsf

 

Lees meer over:

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers