Factsheet: F-35: beste toestel

Download factsheet

Voor het laatst bijgewerkt op 5 april 2013 | Dossier: Het project | Innovatie | Vrede & veiligheid |

Printen Mailen

F-35 biedt betere prestaties dan alternatieven

Welk vliegtuig heeft de luchtmacht nodig?

Die vraag stond centraal bij de twee kandidatenvergelijkingen die de krijgsmacht heeft uitgevoerd. Twee keer is door Defensie gekeken naar de beste opvolger van de F-16, in 2001 en in 2008. De onafhankelijkheid van het laatste onderzoek is bevestigd door RAND Europe (onafhankelijk onderzoeksbureau) en de Audit Dienst Defensie.

De F-35 is de beste opvolger

Twee onderzoeken, onafhankelijk van elkaar, leidden beide keren tot hetzelfde antwoord: De F-35 is het beste toestel voor de Nederlandse Luchtmacht. Beide keren stak het vliegtuig met kop en schouders boven de rest uit, zowel in prijs als in doelmatigheid en inzetbaarheid.

Vijfde generatie

De F-35 is – als het ware – een vliegende sensor, een data stofzuiger. Alle informatie die het vliegtuig ontvangt wordt direct verwerkt en in één oog opslag voor de piloot samen gebracht en gepresenteerd. De F-35 geeft Nederland een superieure, autonome informatiepositie en geavanceerde slagkracht.

Onze militairen leggen hun levens in de waagschaal namens ons land. Dan heeft ons land ook de verplichting hen het allerbeste materieel te geven. Er is geen beter vliegtuig beschikbaar dan de F-35.

Disclaimer: De informatie op deze factsheets is met uiterste zorg samengesteld door het NIFARP. Alle onderzoeksresultaten zijn afkomstig van onderzoek in opdracht van het NIDV / NIFARP of het Ministerie van Defensie.

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers