‘Logistiek F-35-programma naar Nederland’

LEEUWARDEN, 13 juni 2016 – Door ’slim en innovatief’ handelen willen een aantal logistieke partijen de complete Europese logistiek van het F-35-programma naar Nederland halen. Tijdens de Luchtmachtdagen zaterdag in Leeuwarden tekenden de partijen een intentieovereenkomst.

“We zijn een gateway voor de Europese gebruikers van de F-35. Europa ligt in de achtertuin van Schiphol en de Rotterdamse haven. Logistiek Centrum Woensdrecht biedt personeel, kennis en kunde”, zegt Rene de Koning van de F-35 Industrial Logistic Lead NL.

Topsector Logistiek, Douane Nederland, Provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, NIDV/NIFARP en de Koninklijke Luchtmacht/Logistiek Centrum Woensdrecht spreken zich in de overeenkomst uit om een Europese logistieke oplossing voor de F-35 te organiseren.

Onder de naam OneLogistics ambieert Nederland het F-35-programma te ondersteunen. De Koning: “Brede samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven vormen de condities om adequate- en innovatieve logistieke oplossingen te bieden aan het F-35 programma.”

OneLogistics zal “het beste dat Nederland te bieden heeft” op het gebied van logistiek gecombineerd en geïntegreerd aanbieden aan het F-35 programma. Deze integrale oplossing omvat warehousing, (wereldwijd) vervoer, douane & BTW oplossingen, planning van reservedelen, verpakking, afhandeling van speciaal materiaal en IT- & ‘control tower’ oplossingen.

Lees meer over:

Deel dit artikel:

Terug naar boven
Tweets by @nifarp

Dossiers